Tiedote koronaviruksesta

suomi

Haluamme varmistaa sen, että virus ei pääse leviämään oppilaitoksessa. 

 

Suomen hallitus on antanut suosituksen lähikontaktien välttämisestä. Harjun oppimiskeskus siirtyy osittain etäopetukseen 16.3. alkaen. Kaikessa opetuksessa noudatetaan tutkinnon perusteita, mutta ei järjestetä lähiopetusta eikä ruokailuja eivätkä opiskelija voi majoittua oppilaitoksessa. Yhdistelmätutkinto-opiskelijat käyvät toistaiseksi normaalisti Virolahden lukiolla ja voivat majoittua asuntolassa. Ravintola Aura tekee noudettavat ruokapaketit opiskelijoille tarpeen mukaan.  

 

Ulkomaan työelämäjaksot keskeytetään ja perutaan toistaiseksi. Kotimaan työelämäjaksoilla olevat opiskelijat noudattavat työpaikan ohjeita ja vastuuopettaja on yhteydessä työpaikkoihin.  

 

Opiskelijoiden vastuuopettajat viestittävät tarkemmat toiminta- ja opiskeluohjeet opiskelijoille 16.3. Harjussa käytössä olevien kanavien kautta.  

 

Työntekijöiden kaikki työmatkat Suomen ulkopuolelle on toistaiseksi peruttu. Työntekijät tekevät kaksi viikkoa etätöitä tai pitävät lomaa, jos he ovat vierailleet ulkomailla. Ei halailla eikä kätellä ja pyritään välttämään yleisötilaisuuksiin osallistumista. Henkilökunta osallistuu koulutuksiin vain verkkoyhteyden kautta. 

 

Noudatamme opetus- ja kulttuuriministeriön suositusta opettajille ja muulle opetushenkilöstölle. 

 

Jos henkilökuntaan kuuluva tuntee itsensä sairaaksi, tulee hänen jäädä kotiin sairauslomalle tai voinnin niin salliessa etätöihin. Koronavirusepäilyn takia on aina otettava yhteys puhelimitse työterveyshuoltoon tai lähimpään terveyskeskukseen ja noudatettava terveysviranomaisten ohjeistuksia. Tästä tulee myös tehdä ilmoitus esimiehelle. 

 

Kaikki vierailut perutaan toistaiseksi. Kaikki maaliskuun tapahtumat perutaan. Koulutuskokeilut perutaan maaliskuun loppuun asti. Urheilualueiden käyttö kielletään ulkopuolisilta maaliskuun ajaksi. 

  

Harjun henkilöstöllä tai opiskelijoilla ei ole havaittu koronatartuntaa. Tilannetta seurataan päivittäin. 

 

Johtoryhmä 

 

Lisätietoja: 

 

Terhi Nopanen 

apulaisrehtori 

0440 324 613 

terhi.nopanen@harjunopk.fi 

 

Pauli Karihtala 

rehtori ja toimitusjohtaja 

0400 358 761 

pauli.karihtala@harjunopk.fi 

 

Kari Heimala  

Työsuojelupäällikkö 

0440 232 931 

Kari.heimala@harjunopk.fi