Ajankohtaista

TULOKSET - NUORTEN SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELU KARSINNAT

NUORTEN SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELU KARSINTOJEN 9.9.2020 TULOKSET

 

 

 

 

 

 

 

https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/srk-laatuarvostelu/sh-laatuarvoste...

Uusi rehtori hakuun Harjussa

 

Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtajan/rehtorin Pauli Karihtalan johtajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä 23.10.2020 alkaen. Toimitusjohtaja/rehtori on lomalla 1.9.-22.10.2020 ja hänen työvelvoitteensa on päättynyt 31.8.2020.
Harjun Oppimiskeskus Oy aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtaja/rehtorin valintaprosessin.

Tiedote Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueista

Tiedote Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueista 10.8.2020
 

Maneesit ja kentät

Maneesit ja harjoituskentät avautuvat harjoituskäyttöön 10.8.2020 alkaen, opetuskäytöstä vapaana aikana.

Nestori-maneesi on käytössä vain Harjun oppimiskeskuksen omalle väelle ja hevosille. Martta-maneesin varaaminen ja käyttö on mahdollista myös Harjun oppimiskeskuksen ulkopuolisille asiakkaille.

Tiedote - Harjuun uusi talliyrittäjä
Uusi talliyrittäjä ja Harjun oppimiskeskuksen rehtori

 

Tallin vuokra- ja yhteistyösopimus

Harjun Oppimiskeskus Oy on tehnyt sopimuksen uuden talliyrittäjän kanssa. Anne Ebdyn omistama yritys Pikkusuokin talli aloittaa toimintansa Harjun Oppimiskeskus Oy:ltä vuokratuissa tiloissa 1.8.2020. Uuden sopimuksen myötä yrittäjävetoinen täysihoitotallitoiminta jatkuu Harjussa keskeytyksettä. Tallin ensisijaisia asiakkaita ovat Harjun oppimiskeskuksen opiskelijoiden hevoset, mutta mahdollisia vapaita tallipaikkoja vuokrataan myös sopimuksesta muille asiakkaille.

Harjuun kevään 2020 yhteishaussa valitut

Kevään 2020 yhteishaussa valitut.

 

Harjuun kevään 2020 yhteishaussa valitut, jotka ovat antaneet luvan nimen julkaisuun:

 

Hevostalouden perustutkinto

Korhonen Nea

Kerttunen Maija

Leinonen Anni

Andelin Susanna

Alakopsa Säde

Nyberg Niina

Kauhanen Minna

Meriö Siiri

Ahokas Silja

Leinonen Saara

Tiainen Maiju

Muje Salla

Voutilainen Sina

Hae meille töihin

Etsimme palvelukseemme luonto- ja ympäristöalan päätoimista tuntiopettajaa ja vapaa-ajan ohjaajaa opintovapaan sijaiseksi! Tutustu ja jätä hakemus 9.6.2020 mennessä.

Tiedote koronaviruksesta

Harjun oppimiskeskuksen koronatiedote 12.05.2020                                                   

 

Koronavirusepidemiasta johtuvia rajoituksia ja poikkeusjärjestelyitä puretaan
Suomen hallitus tiedotti maanantaina 4.5. koronavirukseen liittyvien rajoitustoimien jatkosta ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.  Harjun oppimiskeskuksen johtoryhmässä tehdyn kartoituksen ja yhteisen linjauksen perusteella lähiopetus aloitetaan 25.5.2020 alkaen porrastetusti ja rajoitetusti kokoontumisrajoitukset sekä turvallisuus huomioiden.

Tutkimus luo uusia toimintatapoja hevosalalle

Harjun oppimiskeskuksen hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskushanke ja ensimmäisenä hevosalan oppilaitoksena Suomessa käyttöön otettu aktiivipihatto ovat jo ehtineet herättää laajaa valtakunnallista huomiota. Hankkeen projektipäällikkö Juliska Storskrubb on kutsuttu puhumaan aiheesta ammattilaisille ja harrastajille suunnatuille Goexpo Horse -messuille. Messut järjestetään Helsingissä helmikuun lopulla.

Agrologien koulutus alkaa Harjussa

Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa agrologien koulutuksen Virolahdella yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa syksyllä 2020. Agrologeja ei tällä hetkellä kouluteta Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Kaakonkulman lisäksi opiskelijoita koulutukseen toivotaan myös Etelä-Karjalan puolelta.

Talviretkeilykurssi 20.2. -tule sinäkin!

Haluaisitko oppia talviretkeilyn perustaitoja? Haaveiletko retkistä lumisessa luonnossa, talvisilla hangilla liikkumisesta tai avotulella tehdystä ateriasta? Yön yli kestävän kurssin aikana pääset kokeilemaan ja oppimaan retkeilytaitoja talvisessa luonnossa. 

 

Kurssilla opit: 

  • Varustautumaan talvella tapahtuvaan yön yli retkeen 
  • Pukeutumaan oikein  
  • Majoittumaan talvisessa luonnossa 
  • Ruuanlaittoa sekä avotulella että retkikeittimellä 

 

Kurssimaksuun, 40€ sisältyy: 

Yhteishaku alkaa!

Yhteishaku 18.2.–10.3.2020 on tarkoitettu samana vuonna peruskoulun päättäville tai ilman ammatillista tutkintoa oleville. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos olet jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon, et ehtinyt hakea opiskelupaikkaa tai haluat tulla laajentamaan tutkintoasi, niin voit hakea ammatilliseen perustutkintoon jatkuvan haun lomakkeella. Hae opiskelemaan! 

Tapahtumapaikaksi Harju!

Harju tarjoaa idyllisessä kartanomiljöössä monipuoliset mahdollisuudet retkien, kokousten, kilpailujen, leirien tai konserttien ja juhlien järjestämiselle. Kauniit rantamaisemat Suomenlahden rannalla sekä itärajan historia ja kulttuuri ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Uusi joulutapahtuma Matkalla jouluun

Matkalla jouluun on uusi joulutapahtuma, joka kutsuu tunnelmoimaan aitojen elämysten äärelle Harjun Oppimiskeskuksen Vahtivuoren luontonäyttämölle keskiviikkona 11. joulukuuta.

Vahtivuorelle rakentuu lumoava joulumaa puurobaareineen ja joulupukin luolineen. Vahtivuorella voi rapsutella myös monenlaisia eläinystäviä lampaista alpakoihin ja minihevosiin. Tapahtumassa on mahdollisuus tehdä talvinen vaellus peltojen läpi metsän siimekseen ja nauttia nuotiotulista, joululauluista sekä lähiruokakojujen antimista. Myynnissä on myös paikallisia käsityötuotteita.

Viheralueiden kivityöt -koulutus alkaa 7.1.2020!

Koulutus antaa valmiuksia rakentaa erilaisia ulkoalueiden kivipäällysteitä, -muureja ja
-portaita. Osallistumaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Lue lisää ja ilmoittaudu>>

Hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtoon Juliska Storskrubb

Harjun oppimiskeskuksen kansainvälisen hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskushankkeen projektipäälliköksi on valittu maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Juliska Storskrubb.

Pauli Karihtala Harjun uusi rehtori

Harjun Oppimiskeskuksen uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi on helmikuun 2020 alusta alkaen valittu kasvatustieteen maisteri ja insinööri AMK Pauli Karihtala.

Harju juhlii 130 vuottaan!

Harjun oppimiskeskuksen 130. toimintavuosi avattiin 1.11. vihkimällä
käyttöön Harjun vastavalmistunut aktiivipihatto. Samalla mahdollistettiin
ensimmäisenä hevosalan oppilaitoksena Suomessa täysin uudenlainen
oppimisympäristö alalle. Juhlavuoden teemaksi onkin haluttu nostaa:
Edelläkävijä jo 130 vuotta.

- Koulutustarjontaa on jatkuvasti kehitetty ympäröivän yhteiskunnan ja

elinkeinoelämän muutoksiin ja tarpeisiin vastaten, rehtori Mika Palosara sanoo.

Hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskus Harjuun

Tavoitteena uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen kansainväliselle yleisölle

Harjun oppimiskeskus on aloittanut tutkimushankkeen hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskuksen (Equestrian Education and Research Center Finland, EERCF) kehittämiseksi. Tutkimuskeskus keskittyy ratsastajan ja hevosen fyysisen suorituskyvyn ja hyvinvoinnin tutkimiseen, uuteen valmennusteknologiaan ja sen hyödyntämiseen sekä hevosen että ratsastajan taitojen kehittämisessä ja hevosten hyvinvoinnin edistämisessä.

Aktiivipihatto nousi harjakorkeuteen

Harjun oppimiskeskuksessa Virolahdella juhlistetaan ensimmäisenä hevosalan oppilaitoksena Suomessa harjakorkeuteen noussutta aktiivipihattoa. Hankkeella tulee olemaan vaikutuksia koko toimialan kehittymiseen Suomessa. Aktiivipihatto ja sen myötä toteutettavat hankinnat mahdollistavat Harjuun uudenlaisen oppimisympäristön, syventäen ja monipuolistaen alan ammatillisen koulutuksen sisältöä ja vaikuttavuutta.

Rehtorin haku käyntiin

Nykyisen toimitusjohtajan/rehtorimme siirtyessä uusiin haasteisiin etsimme hänelle seuraajaa. Toimitusjohtaja/rehtorin keskeisenä tehtävänä on vastata osakeyhtiön monipuolisesta toiminnasta ja sen kehittämisestä sekä toimia ammatillisen oppilaitoksen johtajana.

Toimintaympäristössä painottuu laadukas koulutustoiminta sekä matkailupalvelut.

Lue lisää>>